Menüpontok
Wagyu pro
Wagyu pro
Ajánlataink éttermek és üzletek számára.

Steak

Wagyu Tenderloin steak
Wagyu Tenderloin steak
A vesepecsenye vagy bélszín a marha egyik legértékesebb része, ami a gerincoszlop belső felén helyezkedik el, úgynevezett passzív izom, mozgást nem végez, "csak" ütközőpont a belső szervek és a gerincoszlop között.
Wagyu Ribeye steak
Wagyu Ribeye steak
A Ribeye a rostélyos középső húsrésze ( Longissimus izom ). Finom zsírszerkezetének köszönhetően a Ribeye Steak különösen szaftos és az íze rendkívül intenzív. A marha steakek közül a CSÚCS!
Wagyu Entrecote steak
Wagyu Entrecote steak
A teljes rostélyos francia megnevezése. Magában foglalja a Ribeye, rostélyos tetőt vagy más néven fedőhúst, 6-12 bora feletti rész.
Wagyu Chuck Roll steak
Wagyu Chuck Roll steak
2-5 borda feletti húsrész, mely tartalmazza a nyak ás a tarját is.Magas zsírral átszőttség és porhanyós izomrostok jellemzik.
Wagyu Flat-Iron steak
Wagyu Flat-Iron steak
A stefánia a lapocka legzsírral átszőttebb része, a közepén futó ín megfelelő elkészítéskor felpuhul és omlóssá válik.
Wagyu Teres Major - Petit Tender steak
Wagyu Teres Major - Petit Tender steak
A Teres Majort németül Metzgerstück-nek (hentes darab) is hívják. Ez az izomrost a vastaglapocka és az oldallapocka között található. Kisebb adagos steak sütésre tökéletesen alkalmas, lágyan zsírral átszőtt.
Wagyu Shoulder steak
Wagyu Shoulder steak
A vastaglapocka a marha eleje legnagyobb izma , mérsékelten zsírral átszőtt, hosszú , lassú tőzön sütésre kifejezetten alkalmas.
Wagyu Chuck Tender steak
Wagyu Chuck Tender steak
Az oldallapocka egy henger alakú mérsékelten zsírral átszőtt hús a lapocka közepéről, 200-300 g-os steak adagok készítésére kiválóan alkalmas.
Wagyu Brisket steak (szegy)
Wagyu Brisket steak (szegy)
A hús minőségétől függően a szegy jó választás a pároláshoz vagy lassú tűzön történő grillezéshez. Erőteljesen zsírral átszőtt laposabb nagy felületű hús. A BBQ sütés kedvelt alapanyaga.
Wagyu Brisket flat steak
Wagyu Brisket flat steak
A szegy fej egy erősen márványozott kisebb darab hús a szegy felső részén, mely tökéletes steak alapanyag.
Wagyu Flank steak
Wagyu Flank steak
A puhahátszín vékony, ízletes jellege miatt kedvelt. Megfelelő sütéshez, grillezéshez. Amerikában a "szegények" steakjének is hívják , kedvező ár / értéke miatt.
Wagyu Bavette steak
Wagyu Bavette steak
A koronahús az állat belső felén helyezkedik el, szintén passzív izom, mint a vesepecsenye. Laposabb, félhold alakú, erősen zsírral átszőtt. Kiváló hirtelen sütött steak!
Wagyu Short Ribs steak / csontos /
Wagyu Short Ribs steak / csontos /
Csontos, formázott oldalas,az oldalas legjava, 6-10 bordákat tartalamaz , legalább 2 borda szélesen, tökéletes lassú sütésre.
Wagyu T-Bone steak / csontos /
Wagyu T-Bone steak / csontos /
A T-bone steak hosszú múltra visszatekintő klasszikus szelet. A rövid hátszín elülső részéből vágható ki és a nevét a benne lévő jellegzetes T alakú csontról kapta. A csont belső felületén minimális vesepecsenye darabot tartalmaznia kell, minimum 13 mm szélességben.
Wagyu Porterhouse steak / csontos /
Wagyu Porterhouse steak / csontos /
A Porterhouse a prémium T-bone, de a normál T-bone steakhez képest a bélszín rész itt jóval nagyobb, minimum 32 mm szélességben. Tömege elérheti az 1 kg-ot és így elegendő egy kétszemélyes adaghoz.
Wagyu Hátszín steak
Wagyu Hátszín steak
Striploin steak. A hátszín a 13-ik bordától a gerincoszlop végéig húzódik kicsontozott izom. Erősen zsírral átszőtt, a legklasszikusabb steak.
Wagyu Tri Tip steak
Wagyu Tri Tip steak
Ezt a csípő és combcsont között található, különösen szaftos húsdarabot régen a hentesek félretették a városi és vallási elöljárók számára. Ezért ezt a darabot Németországban Bürgermesister és Pastorenstück néven is ismerik.
 Wagyu Spider steak
Wagyu Spider steak
Ausztriában ezt a darabot Fledermausnak (denevér) is nevezik. A Spider Steak a combban a csípőcsonton bújik meg. Erősen márványozott, szaftos és finom szerkezetű. Angol elnevezése (,,pók" steak) a márványozottságára utal, mely hasonlít egy pókháló finom fonalára.
Wagyu Sirloin-steak
Wagyu Sirloin-steak
A marha hátsó negyed hátszínhez közeli része fartő), mely közepesen zsírral átszőtt, kitűnő steak hús.
Wagyu Eye of Round steak
Wagyu Eye of Round steak
Fehérpecsenye a comb henger alakú , világosabb húsrésze, mely tökéletes egyben sütésre , lassú tűzön.
Wagyu Feketepecsenye steak
Wagyu Feketepecsenye steak
A hátsó negyed legnagyobb izma, mely közepesen zsírral átszőtt, sötét húsrész, ideális steaknek és Roasbeef-nek.
Wagyu Picanya steak
Wagyu Picanya steak
A feketepecsenye laposabb vége, extrém zsírral átszőtt, első osztályú steak hús.
Wagyu Minute steak
Wagyu Minute steak
Az elnevezés egy vékony szelet gyorsan kisütött steakre utal, amit általában a combból vágnak.
Wagyu Onglet (Hanger steak)
Wagyu Onglet (Hanger steak)
Hívják még szívcsapnak vagy németül herczakliknak is. A máj és szív között található izom, kb 1,2-1.5 kg nyerhető ki egy állatból. A korona hússal együtt magas hőfokon gyors sütést igényel és a legízletesebben rare vagy medium rare állapotban fogyasztható.
Wagyu Lapocka
Wagyu Lapocka
Wagyu Lábszár (ossu buco)
Wagyu Lábszár (ossu buco)
Wagyu Comb
Wagyu Comb
Wagyu húspogácsa/hamburger
Wagyu húspogácsa/hamburger