Menüpontok
Wagyu pro
Wagyu pro
Ajánlataink éttermek és üzletek számára.

Mindent a wagyu steak-ről

A steakértők nagy többsége szerint a világ egyik legjobb steak alapanyaga a wagyu marha, amelynek egyedien különleges szövetszerkezete, egyenletesen rétegelt zsírtartalma, különleges semmivel sem összehasonlítható ízvilága nem alaptalanul emelte ezt a hústípust a steak alapanyagok képzeletbeli trónjára. Tovább A wagyu steakszelet már a grillezés előtt is káprázatos megjelenéssel kényezteti a gourmet szakértőt, a hús olyan szinten márványozott, hogy sokan azt mondanák rá, hogy ez a szelet hús már-már tiszta zsír. A wagyu - mondják sokan - természetes állapotában, bonyolult konyhai előkészítések nélkül is tökéleteset teljesít a grillen és a sütést követően a steak állaga, a hús puhasága vetekszik a libamáj krémességével. Egyszerűen zseniális alapanyag. A wagyu steakszelet a hozzáértő chef kezében garantáltan összehasonlíthatatlan gasztroélményt nyújt az ínyencek, a steakek szerelmesei számára, de természetesen a megfelelően kreatív chef kezében további csodákra is képes.

Az igazi wagyu steak...

Eredetvédett kobe wagyu

Milyen húsból készül a jó wagyu steak

Wagyu Tenderloin steak

Wagyu Tenderloin steak

A vesepecsenye vagy bélszín a marha egyik legértékesebb része, ami a gerincoszlop belső felén helyezkedik el, úgynevezett passzív izom, mozgást nem végez, "csak" ütközőpont a belső szervek és a gerincoszlop között.

Wagyu Ribeye steak

Wagyu Ribeye steak

A Ribeye a rostélyos középső húsrésze ( Longissimus izom ). Finom zsírszerkezetének köszönhetően a Ribeye Steak különösen szaftos és az íze rendkívül intenzív. A marha steakek közül a CSÚCS!

Wagyu Entrecote steak

Wagyu Entrecote steak

A teljes rostélyos francia megnevezése. Magában foglalja a Ribeye, rostélyos tetőt vagy más néven fedőhúst, 6-12 bora feletti rész.

Wagyu Chuck Roll steak

Wagyu Chuck Roll steak

2-5 borda feletti húsrész, mely tartalmazza a nyak ás a tarját is.Magas zsírral átszőttség és porhanyós izomrostok jellemzik.

Wagyu Flat-Iron steak

Wagyu Flat-Iron steak

A stefánia a lapocka legzsírral átszőttebb része, a közepén futó ín megfelelő elkészítéskor felpuhul és omlóssá válik.

Wagyu Teres Major - Petit Tender steak

Wagyu Teres Major - Petit Tender steak

A Teres Majort németül Metzgerstück-nek (hentes darab) is hívják. Ez az izomrost a vastaglapocka és az oldallapocka között található. Kisebb adagos steak sütésre tökéletesen alkalmas, lágyan zsírral átszőtt.

Wagyu Shoulder steak

Wagyu Shoulder steak

A vastaglapocka a marha eleje legnagyobb izma , mérsékelten zsírral átszőtt, hosszú , lassú tőzön sütésre kifejezetten alkalmas.

Wagyu Chuck Tender steak

Wagyu Chuck Tender steak

Az oldallapocka egy henger alakú mérsékelten zsírral átszőtt hús a lapocka közepéről, 200-300 g-os steak adagok készítésére kiválóan alkalmas.

Wagyu Brisket steak (szegy)

Wagyu Brisket steak (szegy)

A hús minőségétől függően a szegy jó választás a pároláshoz vagy lassú tűzön történő grillezéshez. Erőteljesen zsírral átszőtt laposabb nagy felületű hús. A BBQ sütés kedvelt alapanyaga.

Wagyu Brisket flat steak

Wagyu Brisket flat steak

A szegy fej egy erősen márványozott kisebb darab hús a szegy felső részén, mely tökéletes steak alapanyag.

Wagyu Flank steak

Wagyu Flank steak

A puhahátszín vékony, ízletes jellege miatt kedvelt. Megfelelő sütéshez, grillezéshez. Amerikában a "szegények" steakjének is hívják , kedvező ár / értéke miatt.

Wagyu Bavette steak

Wagyu Bavette steak

A koronahús az állat belső felén helyezkedik el, szintén passzív izom, mint a vesepecsenye. Laposabb, félhold alakú, erősen zsírral átszőtt. Kiváló hirtelen sütött steak!

Wagyu Short Ribs steak / csontos /

Wagyu Short Ribs steak / csontos /

Csontos, formázott oldalas,az oldalas legjava, 6-10 bordákat tartalamaz , legalább 2 borda szélesen, tökéletes lassú sütésre.

Wagyu T-Bone steak / csontos /

Wagyu T-Bone steak / csontos /

A T-bone steak hosszú múltra visszatekintő klasszikus szelet. A rövid hátszín elülső részéből vágható ki és a nevét a benne lévő jellegzetes T alakú csontról kapta. A csont belső felületén minimális vesepecsenye darabot tartalmaznia kell, minimum 13 mm szélességben.

Wagyu Porterhouse steak / csontos /

Wagyu Porterhouse steak / csontos /

A Porterhouse a prémium T-bone, de a normál T-bone steakhez képest a bélszín rész itt jóval nagyobb, minimum 32 mm szélességben. Tömege elérheti az 1 kg-ot és így elegendő egy kétszemélyes adaghoz.

Wagyu Hátszín steak

Wagyu Hátszín steak

Striploin steak. A hátszín a 13-ik bordától a gerincoszlop végéig húzódik kicsontozott izom. Erősen zsírral átszőtt, a legklasszikusabb steak.

Wagyu Tri Tip steak

Wagyu Tri Tip steak

Ezt a csípő és combcsont között található, különösen szaftos húsdarabot régen a hentesek félretették a városi és vallási elöljárók számára. Ezért ezt a darabot Németországban Bürgermesister és Pastorenstück néven is ismerik.

 Wagyu Spider steak

Wagyu Spider steak

Ausztriában ezt a darabot Fledermausnak (denevér) is nevezik. A Spider Steak a combban a csípőcsonton bújik meg. Erősen márványozott, szaftos és finom szerkezetű. Angol elnevezése (,,pók" steak) a márványozottságára utal, mely hasonlít egy pókháló finom fonalára.

Wagyu Sirloin-steak

Wagyu Sirloin-steak

A marha hátsó negyed hátszínhez közeli része fartő), mely közepesen zsírral átszőtt, kitűnő steak hús.

Wagyu Eye of Round steak

Wagyu Eye of Round steak

Fehérpecsenye a comb henger alakú , világosabb húsrésze, mely tökéletes egyben sütésre , lassú tűzön.

Wagyu Feketepecsenye steak

Wagyu Feketepecsenye steak

A hátsó negyed legnagyobb izma, mely közepesen zsírral átszőtt, sötét húsrész, ideális steaknek és Roasbeef-nek.

Wagyu Picanya steak

Wagyu Picanya steak

A feketepecsenye laposabb vége, extrém zsírral átszőtt, első osztályú steak hús.

Wagyu Minute steak

Wagyu Minute steak

Az elnevezés egy vékony szelet gyorsan kisütött steakre utal, amit általában a combból vágnak.

Wagyu Onglet (Hanger steak)

Wagyu Onglet (Hanger steak)

Hívják még szívcsapnak vagy németül herczakliknak is. A máj és szív között található izom, kb 1,2-1.5 kg nyerhető ki egy állatból. A korona hússal együtt magas hőfokon gyors sütést igényel és a legízletesebben rare vagy medium rare állapotban fogyasztható.

Wagyu Lapocka

Wagyu Lapocka

Wagyu Lábszár (osso bucco)

Wagyu Lábszár (osso bucco)

Wagyu Comb

Wagyu Comb

Wagyu húspogácsa/hamburger

Wagyu húspogácsa/hamburger

Wagyu steak kínálatunk

Legfrissebb cikkek

2017-04-04
A gasztronómiában viszonylag régóta jól ismert fogalom az umami, ami egy japán szó európában meghonosodott változata, nagyjából annyit jelent hogy kellemes íz. Az umami azonban lényegesen többet jelent mint a kellemes íz fogalma, tulajdonképpen itt a sós, édes, keserű, savanyú ízek mellett az ötödik
2017-04-06
Az inyenceknek, ha prémium marhahúsról, marhasteakről van szó több marha fajta is eszükbe juthat a Herefordshire-tól a Piedmontese-n, Charolais-on át a skót származású Aberdeen Angus-ig, de hogy a steakek királya wagyu marha abban nincsen közöttük vita.
2017-04-23
A wagyu szarvasmarha húsa a vizsgálatok szerint akár 30 százalékkal több egyszerű telítetlen zsírsavat tartalmaz, mint a legjobb minőséget adó európai fajták. Így az ideális telített/telítetlen zsírsavak szempontjából az egyik legegészségesebbnek számít a marhahúsok között.